Sparrow Hungary

Mappa rendszer használata

A mappa rendszer a mi köldökzsinórunk! Ennek köszönhetően tudunk együtt dolgozni. Mivel a mappa rendszerben többen dolgozunk így legfőbb kötelességünk, hogy ebben tematikusan rendet tartsunk. Ehhez egy minden partner beléptetésnél és projekt indításnál egy ki extra energia befektetésre van szükség de ennek köszönhetően minden a helyén van és bármit keresünk csak annyit kell mondani, hogy „A helyén van”

Partner mappa sablon:

Minden új partner első hivatalos megrendelésekor létre kell hozni a partner nevével ellátott mappa sablont.  Így tudjuk egymástól szeparáltan kezelni a partnerekre vonatkozó adatokat és projekt anyagokat. 

Projekt mappa sablon:

Mivel minden projekt ugyan azokból a tartalmakból épül fel így minden projekthez kapcsolódóan használunk mapparendszert! Igen még akkor is, ha csak 1 file lesz benne!:) Főleg akkor hiszen 1 file visszakeresése a legidegesítőbb főleg évek távlatából. 

Velünk sokszor előfordul, hogy kérnek tőlünk már évekkel ezelőtt befejezett anyagokból valamilyen új fejlesztést. Ilyenkor esszenciális, hogy legyen elérhető, gyorsan visszakereshető és legfőképpen megtalálható minden apró kis file! 

1 _ Brief: Amennyiben van egy projekt indító anyag vagy a fejlesztést végig követő prezentáció úgy azt a brief mappába kell tenni. Amennyiben ez onlin dokumentum úgy a google drive-on mappa rendszernek megfelelően. 

2 _ Alapanyagok: Mivel a komplexebb projektek sokszor több alapanyagból állnak össze ezért alapvetően az alapanyagok főmappából kerülnek ide átmásolásra azok a file-ok amik bekerülnek a projektbe. Kategória szerint teljesen érthető a mapparendszer. 

3 _ PremierPro: A videós projektek során a PremierPro rendszert használjuk és annak projekt file-ja ide kerül. Ide is mented a különböző változatokat. Amikor a teljes kész megvan, akkor abból csinálsz egy másolatot az átadás mappába is, hiszen ezt a mappát oszthatjuk meg az ügyféllel. 

4 _ After Effects: A videók sokszor különböző utómunkákon esik át, vagy feliratokat tehetünk rá vagy éppen animációkat készíthetünk. Ilyenkor az AE projekt file-t még megnyitás előtt ide kell menteni vagy eleve új projekt létrehozásánál ide kijelölni és helyesen elnevezveni.  Ide exportálod a belőle kijövő anyagokat és innen húzod át további vágásra ha szükséges. 

5 _ Photoshop: A képszerkesztő és alap grafikákat létrehozó program. Minden projekt file-t itt kell tárolni attól függetlenül, hogy mit hoztál létre. Almappákat készíthetsz ha sok a különböző elem. 

6 _ Illusztrátor: Szintén ide kerül a projekt file és minden export. Majd az átadásra mappába ha elkészült a végső formátum. 

7 _ InDesing: Szintén ide kerül a projekt file és minden export. Majd az átadásra mappába ha elkészült a végső formátum. 

8 _ Átadásra: Itt azokat az ügyfélnek átadott és végül az ügyfél által jóvá hagyott anyagokat tesszük értelem szerűen még 1x elérhetővé amivel a kampányok során dolgozunk végül. 

De mi történik amikor kér egy módosítást az ügyfél?

Elnevezés: V1 – Minden projekt esetében kimentés során történik egy V1 – V2 – V3 stb… végződés a .kiterjesztés előtt. 

Töröljük a nem végső módosítási köröket az átadásra mappából: Akkor az átadásra mappába kerül minden? Igen! Viszont az előzőket ki kell törölni! Mivel az exportálást nem ide teszed hanem a program mappájába a projekt file melllé így mindig manuálisan törölni kell az akárhány V változatot. Az átadásra mindig csak az utolsó változat lehet! 🙂 

Tartsuk meg a V köröket a program mappában, hiszen ha véletlenül van olyan beszélgetés, hogy x módosítási körrel ezelőtt volt így meg úgy…  akkor legyen dokumentálva.