Sparrow Hungary

Költség vezetés és elszámolás

Pontos elszámolás a jó kapcsolat titka 🙂 Természetes, hogy minden céges költséget vezetünk és jóváírunk számodra. Ehhez létrehoztunk egy költség vezető táblázatot amit elérsz az alábbi gomb megnyomásával.

A költségek kifizetésének két módja van! 

1. Fizetés után elszámolás „Utólagos kifizetés”: Erről akkor beszélünk ha te fizeted meg a költséget, tehát veszel valamit a saját pénzedből, de valójában céges költségként szeretnéd elszámolni. Ilyenkor szükség van arra, hogy a Sparrow Bt nevére kérjél céges számlát. Ilyenkor a számla ellenértékét fizetjük meg számodra. 

2. Rendszeresen jelentkező kiadások esetén alkalmazott egyenleg használata „Előzetes kifizetés”: Amennyiben egy projekt során rendszeresen történik költség keletkezés, lehetséges egyenleget kérni. Ez azt jelenti, hogy egy megbeszélt összeget adunk előre, melynek felhasználását vezetjük a fenti táblázatba a személyedre létrehozott fülön.  

Hogyan kell leadni költségelszámolást?

Mivel a költségelszámolás NAV jelentési kötelezettséggel bír ezért a számla megléte és pontos könyvelése létfontosságú! Ezért annak leadási módja is szabályozott. 

Készíts fényképet a számláról és küld el az alábbi két e-mail címre a „Pénzügyi Költségelszámolás – Projekt – Tétel” tárgy megnevezéssel. Értelem szerűen a projekt és a tétel elgyen az a projekt ahova tartozik a KTG és a tétel pedig az amiről szól a KTG számla.

  • penzugy@sparrow.hu
  • vereb.andras@sparrow.hu

Jogosan merülhet fel benned, hogy miért kell fényképet leadni? Mi már digitális könyvelést vezetünk. Ez azt jelenti, hogy a könyvelőnek digitálisan adjuk le a könyvelést így a befogadása is így történik. Ezzel nem kényszerítesz extra feladatra másokat. 

Az e-mail tartalmazza a költség vezető táblázat linkjét és a főbb információkat. 

  • Mi volt a KTG?
  • Mekkora összeg?
  • Melyik projekt?
  • Számlát a helyére tetted-e?

Minden esetben a penzugy@sparrow.hu címről kell kapnod egy visszaigazolást, hogy beérkezett az igény.

Mikor történik a kifizetése?

Amennyiben egyedi igényt nem küldesz be a kifizetés automatikusan hó elején a hó 10.napjáig a fizetésekkel együtt érkezik. Mivel ezek készpénzes fizetések a számlák ellenértékét kapod meg készpénzben.