Sparrow Hungary

Integrált kreatív kampány koncepció

Mitől integrált és mitől kreatív a koncepció?

Az integrált koncepciók általában 5 különböző reklámhordozót vagy annál többet használ egyetlen kampányban. A kreativitást pedig a nem megszokott reklámformát jelentik. Az IKKK varázsa abban rejlik, hogy egyetlen alap gondolatra épül fel minden egyes megjelenés így egymást erősítve segítik elérni a céljainkat. Ezzel érhetjük el, hogy bármerre is néz a fogyasztó velünk találkozik.  Ez pedig benne az egységesség miatt egy kerek egésszé áll össze. 

#Makesomethingcool
Mire van szükség a fejlesztéshez?

Ahhoz, hogy egy célorientált üzenetet tudjunk építeni ami végül mérhető eredményeket hoz szükségünk van arra, hogy bepillantást kapjunk a fogyasztó világnézetébe. Ezt hívjuk fogyasztói Insight-nak! Az ő viselkedését irányító alap gondolat. Helyzet vagy szitu.  Amennyiben tudjuk, hogy min frusztrálódik vagy miről álmodik a fogyasztó máris építhető rá egy olyan megjelenés ami cáfolja vagy erősíti a fogyasztóban meglévő insight-ot! 

Milyen folyamat mentén fejlesztjük a koncepciókat?

Fontos megérteni, hogy az integrált kreatív koncepciók attól működnek, hogy nem akarnak megoldani egyszerre több dolgot a fogyasztóban. Egyetlen alap gondolatot kíván erősíteni vagy megváltoztatni és ehhez minden erőforrást és lehetőséget igénybe vesz. Pontosan ettől működik annyira hatékonyan. Ahhoz, hogy egy hatásos tudjon lenni az “insight” a kulcs. Ha tudjuk, hogy mi van a fogyasztóval, tudjuk mivel lehet rá hatni. 

Insight

A fogyasztó világa.  A fogyasztóról szerzett ismereteink. 

insight

Amennyiben tudjuk, hogy mi frusztrálja a fogyasztót máris tudjuk mivel oldjuk fel a feszültséget benne. 

Ötlet

Az a meghatározott üzenet amelyet ha lát a fogyasztó várhatóan megváltozik a véleménye a témában!

Ötlet

Az ötlet nem film vagy fénykép. Az ötlet egy alap gondolat aminek a megértésétől a fogyasztó világnézetében változás történhet. 

Kreatív

Létrehozzuk a legmenőbb megjelenést amely kapcsolatot teremt a terméked és a fogyasztóid között. 

Kreatív

Itt ölt látható formát az elképzelés és kerül kidolgozásra azokra a reklám hordozó eszközökre amivel a célcsoport érintkezik. 

Offlin + Online

A hirdetések megjelenítése és céblbajuttatása. 

Online + Offline

A hirdetések kiválasztása mindig attól függ, hogy melyik célcsoport melyik felületet használja.  Viszont mindegyik felületen egységes és azonos üzenet jelenik meg. 

Nézzünk erre egy példát!

A Borsodi Műhely számára csak a legideálisabb gépkezelők az alkalmasak hiszen precíziós egyedi gyártást nyújtanak világszínvonalon. Ez azt jelenti, hogya koncepciónak el kell tudnia magyarázni a nézőnek, hogy náluk gondolkozni kell majd és nem sorozatgyártás lesz. 

Ezért mi arra az insight-ra építettünk, hogy a nehezebb kihívásokkal teli feladatok szakmai büszkeséggel töltik el az embert. Így végül olyan embereket kerestünk akik szeretnék ezt érezni. 

Hogyan működik ez fogyasztói márkaépítés esetén?

A Falatozz országos ételrendelő portál esetében egy olyan kreatív koncepciót hívtunk életre ami saját kategóriájában abszolút világszínvonalú és példátlan azóta is. A világ első gasztro turnéja amely csak rendelhető ételeket próbál ki és mellette megmutatja a nézőknek az ország legszebb városait. 

A koncepció mindamellett, hogy futott facebook, instagram, youtube hirdetésekben és több mint egy évig adott napi tartalmat a nézőknek megjelent buszreklámokon, óriástáblákon, citylight és rádió hirdetésekben is. 

Minden egyes videó arra az insight-ra reagál amit akkor érez a fogyasztó amikor nem tudja, hogy néz ki az amit rendelni fog vagy egyáltalán azt se tudja, hogy mit lehet rendelni. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szeretnéd életre kelteni a márkádat? A legjobb helyen jársz! 

Kérdésed lenne?

Kiemelt ügyfél kapcsolattartónk Dr Uszkai Adrienn készséggel áll rendelkezésedre! 

70 904-908-6

Email newbusiness@sparrow.hu